söndag 5 augusti 2012

Fåglarnas hämnd!??!

Eller vad man nu kan kalla det! På fredagen fick vi allt ensilage balat och plastat.Skörden blev STOR ! Så vi borde vara nöjda och glada.....och det var vi ju i nästan ett dygn.

Men igår när gubben var till åkern efter en bal såg han förödelsen. Fåglarna hade hackat hål på otaliga balar. Det måste ha varit en stor flock med fåglar för det fanns fågelskit på nästan alla, och om dom inte var hackade fanns det hål efter klorna. 

Så vi höll på i timmar med att tejpa hålen, tills tejpen tog slut. Dessutom tjärade gubben balarna an efter vi hade lappat dom. 

Nu har jag gått igenom alla CD-skivor. Kanske dom hålls lugna bara dom får lite dataspel och musik som tidsfördriv.....för nu skall det blänka och fladdra över balarna. 

Och om det inte gillas kan dom ju rulla sig i tjära...fjädrarna har dom ju själva!


5 kommentarer:

  1. Väntar me spänning när de börjar lukta tjära i våra knutar. Då vet man varifrån dom fåglarna kommer.

    SvaraRadera
  2. Häng något blått ovanfor balarna eller runt... trutar tycker inte om blått... en bekant hade klippt o lagat vimplar po ett band o spennt upp vid bryggan och det höll trutarna borta (om det nu e trutar du har)

    SvaraRadera
  3. Vill minnas att andjakten börjar 20 aug.
    Årets gryta lär inte behövas kryddas så mycket i år....

    SvaraRadera
  4. Jag misstänker att det är kajor, dom rörs i jätteflockar i nejden. Och dom är fredade....undrar storligen varför???

    SvaraRadera
  5. Gah!!
    Vi har en skatflock här i år men jag gillar dem bättre än kråkorna som regerat de senaste åren. Men mest gillar jag våra små rödhakar, de gör inget elakt, bara mumsar i sig det man råkar gräva upp. Tror jag, bara för att de är söta! :-)

    SvaraRadera